Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2025
Η Ραφαέλλα Ιωάννου, μάγειρας στο επάγγελμα, μετά από ένα πολύ μικρό πέρασμα από τις επαγγελματικές κουζίνες -αλλά και διάφορες άλλες επαγγελαμτικές ασχολίες στην πόλη-, αποφάσισε αυτό το διάστημα να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της, το δημοφιλές χωριό Κακοπετριά στην κοιλάδα της Σολέας, στις παρυφές της οροσειράς του Τροόδους, και να δημιουργήσει ένα πολύ νόστιμο concept, ένα μέρος που μας καλεί να "Πάμε για μπράντσάκι".

Ένα μαγαζάκι το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Κακοπετριάς (απέναντι από την Αστυνομία), στο χώρο όπου άλλοτε στεγαζόταν το καφενείο της ΑΕΚ. Ένα μέρος που η ίδια μαζί με τα δύο αδέλφια και τους γονείς της, ανέλαβαν να μετατρέψουν σε ένα εστιατόριο λιτό μεν, που αποπνέει δε ζεστασιά και άνεση. "Τα κάναμε όλα εμείς, από το 0, βάψαμε τοίχους, τραπέζια και καρέκλες και δώσαμε ξανά ζωή σε έναν χώρο που είχε αφεθεί" σημειώνει η ίδια.

Εδώ λοιπόν, από τις 14 Αυγούστου οπότε και ανοίγει τις πόρτες του θα πηγαίνουμε για μπραντσάκι, όπως λέει και το όνομά του. Όσο για το μενού του, σε αυτό πρωταγωνιστής θα είναι το παραδοσιακό μπούκωμα το οποίο θα περιλαμβάνει ό,τι τρως και σπίτι σου, δηλαδή προζυμένιο ψωμί (από φούρνο της πειροχής) λούντζα, λουκάνικο, μπέικον, αβγό, χαλούμι, κασκαβάλι, φρέσκια αναρή, ντοματίνια, αγγουράκι, ελιές και σπιτικές μαρμελάδες, φτιαγμένες από τα χεράκια της μαμάς της οικογένειας!

Επιπλέον, η ίδια αντιλαμβανόμενη της ανάγκες της εποχής, δημιούργησε και το vegan platter (χορτοφαγική πιατέλα) στο οποίο έβαλε αβοκάντο, ντοματίνια, αγγουράκι, καρότο, ελιές οφτές, ποικιλία μανιταριών, ελιωτή και προζυμένιο χωμί (επίσης από φούρνο της περιοχής), χούμους με παντζάρι και σπιτικές μαρμελάδες.

Από εκεί και πέρα, στο μενού του Πάμε για Μπραντσάκι θα βρεις αβγά στην πιο διάσημη εκδοχή τους, τη Shakshuka, σπιτική γρανόλα, και γλυκά, όλα χειροποίητα και φτιαγμένα επιτόπου.
Αυτό που οπωσδήποτε πρέπει να βάλεις στη λίστα σου είναι το γαλακτομπούρεκο της κυρίας Σκεύης, μαμάς της οικογένειας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μεταγενέστερο στάδιο στο μαγαζί θα μπουν ραφάκια όπου θα φιλοξενούνται τα γλυκά της περιοχής (μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Κακοπετριά φημίζεται για τα γλυκά του κουταλιού της, και το φεστιβάλ που αφιερώνεται σε αυτά!), όπως και άλλα προϊόντα μικρών παραγωγών.
Προς το παρόν, ετοιμαζόμαστε από τις 14 Αυγούστου να δίνουμε ραντεβού για μπραντσάκι στην Κακοπετριά!
(99983947) Γρίβα Διγενή 5Β, Κακοπετριά.
Ωράριο λειτουργίας: Δ-Σ 08.00-16.00 & Κ 10.00-16.00 (για τον Αύγουστο).

Σχετικά

Οργή Ιταλών με Άγγλους για ένα πιάτο μακαρόνια: «Ιεροσυλία»
Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ιταλών και Άγγλων φαίνεται πως προκλήθηκε, με αφορμή τη συνταγή του κλασσικού ιταλικού πιάτου cacio e pepe

Οι 3 νέες αφίξεις της Αγίας Νάπας που αξίζουν την προσοχή σου (εικόνες)
Τα καινούργια μαγαζιά της περιοχής τα οποία θα μας δώσουν άλλη μία αφορμή για έξοδο το επόμενο διάστημα

Στο Knights Gastropub οι γεύσεις συνεχίζουν να παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
Η διάσημη gastropub που μας κάνει να νιώθουμε σαν να βγαίνουμε σε φιλικό σπίτι

Los Hermanos: Μια μοναδική μεξικάνικη εμπειρία στην καρδιά του... καλοκαιριού!
Mια εμπειρία γεμάτη από γεύσεις, χρώματα, margarita και φυσικά ατελείωτη διάθεση για φιέστα.

Μείνε fit αυτό το καλοκαίρι χωρίς να στερηθείς ό,τι αγαπάς (ναι, ακόμα και την μπύρα)
Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να το απολαύσεις χωρίς να χαλάσεις τον ρυθμό που έχεις χτίσει όλο τον χρόνο, η απάντηση είναι απλή

Οι viral κούπες με νουτέλα και πιστάτσιο αποκτούν δικό τους εργαστήρι
Η οικογένεια της Μιτσερούπολης έκανε σήμερα μία πολύ σημαντική ανακοίνωση

Μια καλοκαιρινή βραδιά με ζωντανή μουσική στη Μαρίνα Λεμεσού
"Music with Taste at PAUL" την Τετάρτη 20 Αυγούστου στη Μαρίνα Λεμεσού

Η Ευρώπη προτιμά παγωτό made in Germany – Η χώρα έκπληξη που μπήκε στο top-5
Συνολικά, οι χώρες της ΕΕ εξήγαγαν 265,3 εκατομμύρια κιλά παγωτού προς τρίτες χώρες

8 εκλεπτυσμένα, υψηλής αισθητικής cocktail bars της Κύπρου για να πιεις με στιλ
Χώροι ακριβού γούστου, με ατμόσφαιρα που καθηλώνει και signature cocktails που σε ταξιδεύουν, αυτά τα bars είναι εμπειρία από την πρώτη γουλιά…

Οι τοπ 14 γευστικές στάσεις για καλό φαγητό στις δροσερές Πλάτρες
Το καταπράσινο χωριό του Τροόδους αποτελεί ένα σημαντικό γαστρονομικό προορισμό με πολλές επιλογές για νόστιμα πιάτα, σούβλα, μεζέ και πέστροφα

Ανακαλύψαμε μία μερακλίδικη, παραδοσιακή ταβέρνα στα πέριξ της Λευκωσίας
Μια αυθεντική ταβέρνα που τιμά την κυπριακή φιλοξενία με γεύσεις, μουσικές και μερακλίδικη ατμόσφαιρα

10 εικόνες από το Passione, το νέο Wine bar & Food του νησιού
No rules, just passion —αυτό είναι το πνεύμα του Passione, του wine bar που μόλις άνοιξε στην καρδιά της Πάφου